Pasen in Valencia is Processie

Unknown

 

De havenwijk Cabanyal in Valencia is het decor van de jaarlijkse paasweek processies en de eerste processies zijn dit jaar al op 6 April gestart en eindigen paaszondag met de Desfile de Resurrección. Gisteravond ben ik naar de grote stoet gaan kijken. De stoet was al rond 18:30 begonnen en toen ik aankwam rond 21:30 was het einde nog lang niet in zicht. De verwachte eindtijd van de processie  was half 3 ’s nachts. De hoeveelheid mensen in een bijbelse rol, uitgedorst van top tot teen, was ontelbar. Iedereen had dezelfde schoenen aan in de stoet of liep op blote voeten. De begeleidende muziekkorpsen, kippenvel. En vooral die muziek, het galmde door de lange straat zodat je verschillende muziekkorpsen tegelijk kon horen spelen of de trommels hoorde slaan op het ritme van de voetstappen alsof je wiegde op de golven. Filmpje komt later.

 

 

valencia15-4

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s