Lacterende Madonna

Het spellingswoordenboek zegt me dat het woord eigenlijk niet bestaat, lacterende. Maar Zogende Madonna vond ik echt niet kunnen. Ik heb al veel kerkelijke kunst bekeken maar nog niet eerder zag ik moeder Maria kleine Jezus voeden en daarbij een fontein van melk sproeit over de aanwezigen. Prachtig symbool, zou er graag meer van hebben  willen zien.

Valencia26.5-4

Valencia26-4

Het Museu de Belles Arts is vol kerkelijke kunst. De mooiste schilderijen hangen in de gigantische hal waar je binnenkomt waar het plafond blauw geschilderd is met oplichtende ronde plaatjes alsof het hele kleine raampjes zijn. De hal is donker en eigenlijk hangen de schilderijen er niet optimaal maar wel met heel veel charme en ze zijn zo groot dat er nergens anders plaats voor zou zijn. Sowieso zijn de opstellingen in de musea hier soms euh….bijzonder. Soms kriebelen m’n vingers om opstellingen net even een beetje te schuiven zodat de ruimte nog beter tot z’n recht komt.

Valencia26.3-4

Het Museo Nacional de Cerámica y de las Artes Suntuarias González Martí is erg de moeite waard. Het heeft een nieuw gedeelte dat nergens naar lijkt en een oud gedeelte. Dat oude gedeelte is in opgeknapte originele staat en is overdaad ten top. Je geloofd je eigen ogen niet. Porselein stoelen notabene. Alle stijlkamers op kleur en thema. De ene na de andere kamer vol van vloer tot plafond. Check het zelf, zelfs de website is euh….bijzonder.

http://www.mecd.gob.es/mnceramica/home.html;jsessionid=010F290EE1B8399EC8E604B96F1CBCD9

Valencia26.2-4

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s