Limburg Biënnale 2020

Van 5 september tot 15 november organiseert Marres de eerste Limburg Biënnale, die ruim 250 kunstwerken toont van meer dan 150 kunstenaars uit Limburg en omgeving. Marres volgt hierbij de traditie van de jaarlijkse Summer Exhibition van de Royal Academy in Londen. Deze tentoonstelling brengt alle soorten kunstenaars, professionals, amateurs en hobbyisten bij elkaar in een feestelijke viering van de kunsten: van beeldhouwwerk tot dansperformance, van textielinstallatie tot videokunst, van studerende professional tot gepensioneerde amateurkunstenaar, van 7 tot 87 jaar en van Cobra schilderij tot Bauhaus tekening.

JURYLEDEN & CURATOREN

In juli nodigde Marres door middel van een open call kunstenaars uit Limburg en omgeving op maximaal drie werken in te zenden. Een jury van 12 professionele kunstenaars maakte een selectie uit de ruim 1100 ingezonden kunstwerken. Zij richten elk een eigen ruimte in met hun selectie en tonen ook eigen werk.

De jury en curatoren zijn: Joan van Barneveld, Sidi El Karchi, Hadassah Emmerich, Vera Gulikers, Esther Janssen, Charlotte Lagro, Chaim van Luit, Keetje Mans, Mike Moonen, Tanja Ritterbex, Marta Volkova en Slava Shevelenko.

KUNSTENAARS

De geselecteerde kunstenaars voor deze eerste Limburg Biënnale zijn:

José Aerts, Julie Arphi, Olivier Arts, Sara Bachour, Stefanie De Bakker, Felix Baumsteiger, Gert van Beek, Akkie de Beer, Elise Berenstein, Suzanne Berkers, Joris Bochman, Hetty van Boekhout, Marianne van der Bolt, Ronald van den Boogaard, Jorden Boulet, Dirk Bours, Servé Braeken, Rina van den Brandt, Paddy de Bruijn, Anne Büscher, Joep Caenen, Mak Camps, Aga Cela, Hannelore Celen, Bryan Claessen, Mattanja Coehoorn, Pierre Coric, Roxanne Crals, Anne Linde Dejong, Les Deux Garçons, Cas Dingelstad, Talla Dirkzwager, Chantal Le Doux, Birgitta van Drie, Jeroen Duijf, Kaya Erdinç, Anneke Eussen, Jeroen Evertz, Ton Eyssen, Marjo Frische, Cathy Ganty, Truus Gelissen, Lena George, Moniek Gerrits, Eva Geutjes, Grapevine, Franck Gribling, Kim Gromoll, Norbert Grunschel, Joost van Haaften, Dirk den Haan, Annelies Habers, Femke Habets, Debora De Haes, Marte Hameleers, Joke Hansen, Johan Helder, Jolanda Helwig, Eugene Hennekens, Michel van Henten, Petra Herzog, Milous Heunks, Fran Hoebergen, Birgit Horsting, Wouter Huis, Anke Huntjens, Roger Huskens, Jeroen Jaenen, Willem Janssen, Mark Janssen, Tonnie Jongen, Joséphine Kaeppelin, Tineke Kambier, Eleni Kamma, Corina Karstenberg, Willem van Kempen, Laura Knipsael, Weronika Kocewiak, Brecht Koelman, Marie Claire Krell, Hannah Kuhlmann, Luuk Kuipers, Ton Laeven, Peter Lahaye, Amber Lalieu, Miyeon Lee, Pascale Leenders, Catharina van Leeuwen, Susan Leurs, Lino Lithium, LosDQ, Maurits Losse, Ien Lucas, Linda Maissan, Marika Meoli, Marjon Merckelbach, Jochem Mestriner, Robbie van Mierlo, Astrid Mingels, Ray Moon, Remy Neumann, Kyra Nijskens, Guusje van Noorden, Sylvie van Oosterhout, Anoek Oostermeijer, Desiree Palmen, Benyamin Perry, Marco Plinio Júnior, Dorine van der Ploeg, Branko Popovic, Han Rameckers, Jack Reubsaet, Helmie van de Riet, Roos Roberts, Johanna Roderburg, Astrid Rubie, Limmy Scheres, Sylvia Schols, Zoë Schoonbrood, Yvonne Schroeten, Simone Schuffelen, Rachel Simons – De Bie, Krista Smulders, Saskia Spitz, Risja Steeghs, Felix Stelten, Bram Tackenberg, Fienke Teeken, André Terlingen, Willy Thijs, Rebecca Treur, Michiel Ubels, Torsten Uerlings, Vanacruz, Tejo Verstappen, Aline Verstraten, Marianne Vestering, Ebba Vispad, Lukas Vonk, Marjan Vos, Joost Vrouenraets, Rob Walter, Bas de Weerd, Peter van Wegberg, Ron Weijtjens, John Weilacher, Jan Willms, Bas de Wit, Mickey Yang, Pippilotta Yerna, Marielle Yogi, Quinn Zeljak, Julia Zeltserman.

MET DANK AAN

De Limburg Biënnale wordt mede mogelijk gemaakt door en Fonds 21.
Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur, ontvangt structurele steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s