My home is not my house

‘ben bij mij zodat ik thuis ben’

Brüggen, Duitsland

My home is not my house

Voor het werk in de kas van de familie Oest-Bahr in Boerholz wilde ik terug gaan naar mijn ervaringen tijdens de eerste lockdown in maart 2020. Alle dagen leken op elkaar maar ik genoot er intens van. In die periode heb ik diepe rust gekend. Ik kom iedere dag uren in mijn studio werken en ben toen gestart met het tekenproject dat nog steeds voortduurt.

De kas

Het kleine volle huis werd een nauwsluitende schil, een pak op maat gesneden. Het huis staat vol met frutsels, herinneringen aan uitstapjes en dingetjes uit vervlogen tijden. Vol met planten en dierbaar textiel. Ik hou van textiel, op de academie heb ik textiele werkvormen als extra vaak gevolgd. En zo ontstond de link voor dit werk.

De theedoeken zijn genaaid uit oude tweedehands damast tafellakens. Ik wil in mijn projecten zoveel mogelijk hergebruiken zodat ik meer aandacht kan besteden aan de materialen die niet herbruikbaar zijn zoals inkt en garen. In dit werk zitten drie zeefdruk lagen en een machinaal borduurpatroon. Ik had altijd al eens willen werken met een medium dat altijd een strak resultaat geeft zoals zeefdruk. En de borduurmachine werkt als een trein, volgt steeds dezelfde route.

Omdat de drie zeefdruk lagen op verschillende soorten ondergrond en formaat zijn gedrukt en de borduurmachine met de hand ingesteld wordt zijn het uiteindelijk toch allemaal unica’s geworden.

Voorbereidingen
Tussenfase
Zeefdruk proces
Borduur proef


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s