In het volle licht zijn de schaduwen hard.

Licht, donker, schaduw en eeuwigheid. Samen maken ze de tijd.
Stilstaan bij het moment waar de ervaring zich afspeelt is moeilijk. Vaak weet ik pas achteraf wat er nu echt heeft afgespeeld. Achteraf reflecteren op gebeurtenissen geeft de diepgang waar ik zo naar verlangen. Tijd vatten en bewust ervaren is wat mij bezighoud als kunstenaar. Herhaling van het bewuste moment is wenselijk maar onrealistisch. Verlangen naar meer is menselijk.

Dit werk heb ik kunnen realiseren in Kunstpodium T in Tilburg. Eerst heb ik de ramen beschilderd met glasverf waarna ik een kledingrek in de ruimte plaatste. De kleding vangt bij zonnig weer het beschilderde patroon op het witte stof. Het patroon verteld op die manier het kleurrijke en kortstondige verhaal van het kledingstuk. De zon draait door de kamer en neemt zo het verhaal weer mee tot de volgende zonnige dag.

 

IMG_1888.JPGIn het volle zonlicht kleurt de gehele kamer.

 

totalroom

 

closeupDe kledingstukken aan het rek stellen een standaard meisjes uitset voor. Een lange en een korte broek, lang en kort hemdje zonder mouw, bloesje, nachthemd, schooluniform, reserve jurk, zondagse jurk, stola en schort.

 

 

frontshirtdetail schaduw op stof

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s