Huidhonger

side2cactus
Huidhonger 2016

Zaterdag 1 oktober in Bureau Europa te zien, Huidhonger. Een bewegende installatie over de vriendschap van een plant in een pot met z’n mede bewoner.

Het werk dat te zien is is een  onderdeel van ‘Huidhonger’ uit 2015 gerealiseerd in Kunstmoes, Heerlen.

De cactus en zijn broeder, zijn beste vriend, maatje. Samen sterk in een pot. We kennen allemaal die Youtube filmpjes van honden of katten die bevriend zijn met muis, rat of kangoeroe. Zo vertederend. Dat planten maatjes nodig hebben verbaasde me niets. Deze cactus is namelijk niet helemaal gezond. En als je ziekjes in bed ligt heb je toch ook graag iemand die op je let.

 

Het werk zoekt naar intimiteit in herhaling. Te zien is een fascinatie voor het ritme van het dagelijkse leven. En dan vooral de herhalende handelingen in het dagelijkse bestaan. “Door opzoek te zijn naar de ritmiek van het handelen van mijzelf en mijn directe omgeving heb ik verschillende werken gerealiseerd waarin een beeldende choreografie binnen het beeld centraal staat. Het beeld is in beweging door natuurlijke aspecten (de draaiing van de aarde, groeikracht etc.) of door motorische ondersteuning”.

 

005308image

bovenstaande foto Johannes Schwartz

 

bovenstaande foto’s Johannes Schwartz


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s